Intia-blogi

Vietän kevään 2014 Intiassa ja muualla Aasiassa. Tarkoituksena on suorittaa lyhyt vaihto-opiskelujakso Intiassa, tehdä etätöitä sopivasti ympäri Aasiaa ja tietysti heittäytyä välillä vain matkailun vietäväksi.

Tsekkaa Intian ja Aasian kuulumiseni Intia-blogistani!

 

 

Hengästyttävä Hong Kong ja käytännön kokemuksia liberaalista yhteiskunnasta

 • Posted on: 26 April 2014
 • By: Juho Vaiste

Hong Kongissa tuli käytyä pikapyrähdyksellä, kun aikaa oli varattuna viisi päivää, tähän sisältyen vielä lennot ja lentokentältä/-lle kulkeutumiset. Mukavan lyhytesittelyn kaupungista/maasta ehti kuitenkin saada, osittain kyllä "paikallisen" suomalaisystävän ansiosta.

Juuri nyt 2014

 • Posted on: 19 April 2014
 • By: Juho Vaiste

Kirjat juuri nyt:

Michael J. Sandel - Justice
George Orwell - Vuonna 1984
J. S. Mill - On Liberty
D. Bornstein & Susan Davis - Social Entrepreneurship
J. Räikkä & H. Siipi (toim) - Ajattele, filosofoi

Albumit juuri nyt

Nas - Illmatic
Jobriath - Jobriath
Richard Hawley - Coles Corner
Robert Wyatt - Rock Bottom
The Libertines - The Libertines
Burning Hearts - Extinctions

Ensifiilikset Nepalista

 • Posted on: 24 March 2014
 • By: Juho Vaiste

Vaikka Nepal taitaa vieläkin olla yksi maailman köyhimmistä ja kehittymättömistä maista, on ensivaikutelma Intiaan verrattuna outo: ainakin pääkaupunki Kathmandu näyttäytyy länsimaalaisempana, aasialaisempana, liberaalimpana ja ehkä myös modernimpana kuin Intia. Voi olla, että mielikuva muuttuu, kun vierailee pienemmissä kaupungeissa tai maaseudulla.

Vahva "aasialaisuus" yllätti, kun Nepaliin valmistautui intialaislasein. Maa vaikuttaa olevan kuitenkin yhdistelmä kaikista ilmansuunnista: pohjoisessa vastaan tulevasta Kiinasta, etelän Intiasta sekä idän Kaakkois-Aasiasta.

Hyvästi Lucknow!

 • Posted on: 10 March 2014
 • By: Juho Vaiste

Lucknwon ajanjakso päättyi nyt helmikuun lopulla. Samalla alkoi reissuvaihe ja toisaalta Intia-osion viimeiset viikot.

Lucknown tuokiota voi kuvailla – kuten moni vaihtokavereista Facebookissakin tekikin – lyhyeksi, mutta intensiiviseksi. Kahteen kuukauteen kun kuitenkin mahdutettiin yleinen Intiaan ja paikalliseen kulttuuriin tutustuminen, byrokratia- ja korkeakoulukäytäntöjen oppiminen, todella monen uuden ihmisen tapaaminen sekä tietysti kokonainen opiskeluperiodi itsessään.

Kuvapainotteiset terkut Goalta

 • Posted on: 9 February 2014
 • By: Juho Vaiste

Legendaarinen ja historiallinen Goa tuli koettua menneellä viikolla. Lämpöä riitti, rannat olivat hienoja mutta vaihtelevia sekä paikallinen kulttuuri leppoisaa. Tosin tuosta turistien ja myyntimiesten vilinästä oli ihan mukava palata rauhalliseen Pohjois-Intiaan.

Opiskelu Intiassa

 • Posted on: 24 January 2014
 • By: Juho Vaiste

Olen siis vaihto-opiskelijana kahden kuukauden pituisen periodin ajan oppilaitoksessa Indian Institute of Manament, Lucknow. Tässä kokemuksia ja havaintoja opinnoista, paikallisesta opintokulttuurista ja myös oppilaitoksesta.

Tämä on varmasti satunnaisille blogiseuraajille ja kuulumisteni katselijoille aikamoista paasausta, mutta annoin nyt mennä, ehkä lähinnä ajatellen tulevaisuudessa tänne Lucknowhun tai muualle Intiaan suuntaaville vaihto-opiskelijoille, jos he sattuvat blogiini eksymään.

Ensimmäisiä kuulumisia

 • Posted on: 24 December 2013
 • By: Juho Vaiste

Eilen saavuin Lucknow:hin. Kampuksen portilta ohjattiin yhdeksi yöhön yliopiston Guesthouseen ja illalla sai vielä päivällisen syödä.

Aamulla vaihtovastaava George herätti soittamalla sisäpuhelimeen, piti kuulemma suunnata opiskelijatoimistoon hakemaan avaimia varsinaiseen huoneeseeni. Huone olikin toisella puolella kampusta, mutta onneksi tämä on aika pieni alue: portilta portille ehkä 1-2km, eiliseltä Guesthouselta 750m tänne ja täältä nyt ruokalaan, kampuksen kauppoihin jne. noin 500 metriä.