Ensimmäisiä kuulumisia

  • Posted on: 24 December 2013
  • By: Juho Vaiste

Eilen saavuin Lucknow:hin. Kampuksen portilta ohjattiin yhdeksi yöhön yliopiston Guesthouseen ja illalla sai vielä päivällisen syödä.

Aamulla vaihtovastaava George herätti soittamalla sisäpuhelimeen, piti kuulemma suunnata opiskelijatoimistoon hakemaan avaimia varsinaiseen huoneeseeni. Huone olikin toisella puolella kampusta, mutta onneksi tämä on aika pieni alue: portilta portille ehkä 1-2km, eiliseltä Guesthouselta 750m tänne ja täältä nyt ruokalaan, kampuksen kauppoihin jne. noin 500 metriä.

Huone ei ole suomalaisella mittapuulla kummoinen, mutta oikeastaan sitä, mitä odotinkin. Ihan hyvä tämä on, vähän pitää vielä siivota ja putsailla (eli mun mittapuulla pitää siivota), koska tuollaisella risuharjalla ja likaisella rätillä näyttivät paikalliset siivoojat hoitavan homman. Hyllyjä pyyhittäessä vessapaperilla pölyä ja likaa tuntui riittävän aika paljon vielä.

Täyshoitola tämä on monelta osaa. Ruokailuja taitaa olla neljä päivässä ja ihan hyvältä - perusintialaista - vaikutti lounas tänään. Kuulemma tyypilliseen intialaiseen ruokaan tulee täällä kyllästyttyä. Lisäksi "night mess" palvelee ilmeisen myöhään yölläkin (paikalliset usein 2:00-3:00 asti hereillä), ja hintataso normaalin paikallista: kanasandwich näytti olevan 0,14 €. Lisäksi siivous kuuluu (tosin saa nähdä, miltä osin sen sitten tekee itse), pyykkikone löytyy käytävältä mutta pyykkäyksen saa myös palveluna pikkurahalla sekä uima-altaalle ja kuntosalille on noin 150m matka.

Tässä huoneeni. Sitä mitä odotettiinkin.

Asuntola ulkoa.

Näkymä parvekkeelta.

Molemmat löytyy.

Paikallinen työmaa ja päivähoitoratkaisu, lapset mukana työmaan laidalla.

 

 

<< Paluu Intia-blogin etusivulle